hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen

stiltedag mindfulness

Een stiltedag mindfulness is een oefendag in stilte. Met zorgzame aandacht beoefen je diverse mindfulness oefeningen in stilte. Het is bedoeld voor mensen die al eerder een mindfulness training en/of compassie training hebben gevolgd.  Een stiltedag is een wezenlijke en verdiepende aanvulling op de mindfulness- en compassietraining. Het biedt je de mogelijkheid om je beoefening te verdiepen en op te frissen. Het is een dag waar je niets hoeft, alleen maar te zijn. Met aandacht aanwezig zijn bij wat zich van moment tot moment aan je voordoet. Door vaker en langer te mediteren kom je diepere lagen van inzicht en helderheid tegen

De hectiek van het dagelijks leven en onze dagelijkse routine vraagt ons om te verstillen, zodat we terugkeren naar de eenvoud, rust en kracht van de stilte. Door de stiltedag kom je los en doorbreek je de dagelijkse routine. Het biedt je de mogelijkheid een reis naar binnen te maken om zo tot nieuwe inzichten en meer balans te komen.

Voor de start van de oefendag in stilte vertelt de trainer iets over het programma van de stilte dag en kun je vragen stellen. Het verloop van de dag verloopt vervolgens in stilte, op de begeleiding na welke bestaat uit mindfulness en compassiemeditaties, bewegen in aandacht en loopmeditatie. Met een milde en open aandacht richt je je op je binnenwereld. Tijdens de lunch wordt er in stilte gegeten. Aan het einde van de stiltedag wordt de stilte verbroken en is er ruimte om ervaringen te delen.

voor wie?

Iedereen die de mindfulnesstraining en/of compassietraining heeft gevolgd of bekend is met meditatie is welkom.

kosten

Een stiltedag mindfulness van zes uur is 75,- euro. Dit is inclusief thee, koffie, wat lekkers en een lunch. Voor deelnemers van de mindfulness training zit de stiltedag binnen het trainingstarief inbegrepen.

meditatiegroep