be kind to your mind

meditatiegroep

Wil je je mindfulness beoefening bijhouden of opfrissen? Het oefenen met mindfulness en vriendelijke aandacht is helpend om tot rust te komen en is ondersteunend voor ons fysieke en mentale welbevinden.

Tijdens het volgen van een mindfulness training lukt het mediteren en het beoefenen van mindfulness best goed. Als de training is afgelopen dan kan het lastig zijn om de beoefening vast te houden. Misschien is wekelijks samen mindfulness oefeningen doen in een meditatiegroep ondersteunend voor jou.

Bij Gentle Heart Sense kan je deelnemen aan de meditatiegroep- meditatieavond. Het is geschikt voor iedereen die de basistraining mindfulness heeft gevolgd of via andere weg ervaring heeft met meditatie. Bij mindfulness train je de aandacht. Door regelmatig te oefenen leer je op een andere manier omgaan met gedachten, gevoelens en gedrag.

inhoud

We wisselen een zitmeditatie af met een lichaamsgerichte oefening (liggende yoga, staande yoga, bodyscan, loopmeditatie) of een andere begeleide meditatie. Ook worden er geregeld oefeningen uit de compassietraining aangeboden. Tussen de meditaties door is er geen ruimte voor uitwisseling of vragen, we zijn een uur volledig bezig met de meditaties. Zo vind je de verdieping en ondersteuning van het mediteren. Na afloop is er een kopje thee, een uitwisseling en gelegenheid voor het stellen van vragen.

kosten

Een proefles kost 12,50 euro, een losse les 17,50 en  acht rittenkaart 120 euro. De rittenkaart is 6 maanden geldig. Zorgverzekeraars  vergoeden vaak (een deel van) de kosten van de rittenkaart. Je kunt hiervoor zelf informeren naar de voorwaarden. Aanmelden vooraf verplicht.

meditatiegroep
mindfulness based cognitive therapy

meditatie

Door te mediteren ga je inzien dat je niets buiten jezelf nodig hebt om echt gelukkig te zijn. Je leert loslaten, waardoor je tot ontspanning kunt komen. Het achterna streven van allerlei dingen hoeft niet meer, omdat het geluk vlakbij ligt! Meditatie is een vaardigheid en die om regelmatige beoefening vraagt. Ieder moment kun je opnieuw beginnen. Hoe meer je oefent, hoe meer profijt je ervan hebt en hoe makkelijker het wordt om in het dagelijkse leven alles met aandacht te doen.

praktische informatie

Alle meditatiespullen zijn in de ruimte aanwezig. Draag het liefst losjes zittende kleding

bijzonderheden

Gedurende het hele jaar, met uitzondering van de schoolvakanties. Een enkele keer valt een bijeenkomst uit i.v.m. bijscholing, vakantie of andere reden.

Maandagavond van 19.30-21.00 uur

Begeleide meditaties
Wekelijks, doorlopend
Instromen mogelijk

mindfulness westland