let it all go

bokstherapie

Bokstherapie is een combi van boksen en therapeutische gespreksvoering. Het is een lichaamsgerichte, ervaringsgerichte, acceptatiegerichte en praktische vorm van therapie. Door het ervaringsgericht werken ontmoet je jezelf op een diepere laag en leer je patronen en thema’s die in jouw leven spelen te verkennen en verhelderen,  herkennen en erkennen en doorbreken.

Fysiek leer je tijdens bokstherapie je eigen kracht ervaren, waardoor je zelfvertrouwen groeit. Een belangrijke pijler is zelfbeheersing en het ervaren van je eigen kracht en hoe je daarmee omgaat. Mentaal leer je het boksen beoefenen met je hoofd, waarbij je bewust bezig bent met je eigen lichaam. Je leert emoties herkennen  en deze te reguleren. Emotioneel zijn er vier basisemoties; bang, blij, boos en verdrietig. Deze emoties kunnen lichamelijk oplopen, wat iets zegt over de mate waarin je gegrond bent, de hoogte van de ademhaling en je focus. Je leert hoe je jezelf kunt gronden en hoe je ademhalingsoefeningen kan toepassen.

Je wordt begeleid bij het verkennen van je grenzen, gevoelens, patronen, overtuigingen, stagnaties, mogelijkheden en thema’s die voor jou belangrijk zijn. Door te ervaren, voelen, uiten en bewegen ontstaat er meer bewust zijn rond persoonlijke thema’s zoals; grenzen, beheersing, doseren, non- verbale communicatie, reactie, non-verbale, kwetsbaarheid, lichaamsbewustzijn, vertrouwen, wilskracht, volgen en leiden.

de training is geschikt voor:

Bokstherapie is gericht op iedere volwassene die bepaalde vraagstukken, gebeurtenissen, thema’s heeft, waarbij overtuigingen, gedragspatronen en emoties het dagelijks leven belemmeren. Er is geen ervaring of speciale kennis van boksen of conditie nodig om deel te nemen aan bokstherapie. Er wordt geoefend binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden. Het boksen wordt als middel ingezet voor therapeutische interventie.

bokstherapie

opbouw van de training

Vooraf vindt er een intake plaats om je klachten, behoeftes, thema’s, doelen, wensen en je hulpvraag te bespreken. Daarna plannen we een vervolgafspraak in, waarbij we met jouw hulpvraag en de thema’s die aan bod zijn gekomen tijdens het intakegesprek aan het werk gaan. Tijdens bokstherapie leer je hoe je meer in het hier en nu aanwezig kunt zijn. Door in contact te blijven met jezelf en de omgeving waar je je bevindt. Je ontwikkeld inzichten, vaardigheden die je in het dagelijks leven kan toepassen.

Bokstherapie wordt gegeven in losse sessies en is goed met andere behandelvormen te combineren.