gentle heart sense

Het Hartritueel
 The Heart Ritual van Open Your Heart

In ons leven krijgen we allemaal te maken met verlieservaringen, zoals het overlijden van een dierbare, liefdesverdriet, het verlies van gezondheid, het verlies van werk. We maken worstelingen door met soms onderdrukte herinneringen en emoties waar we nog geen vrede mee hebben. We kunnen door pijn, rouw of verdriet krassen of een gebroken hart oplopen. Vaak mogen we van onszelf niet te lang stilstaan bij verlies of pijn, we proberen dit te vermijden door erover heen te stappen, het te onderdrukken door afleiding te zoeken. We nemen vaak niet genoeg de tijd om dingen te verwerken.

Wil je je leren verbinden met je hart? Of juist iets doorleven door naar de pijn toe te bewegen?  Wil je ruimte maken in je hart? Misschien is dit hartritueel dan wel iets voor jou.

Kintsugi is de oude Japanse kunst van het repareren van gebroken aardewerk met lak bestrooid of gemengd met poedervormig goud. Er wordt aangenomen dat de littekens bijdragen aan de schoonheid van het object, waardoor het een uniek kunstwerk wordt. Het staat voor het omarmen van schoonheid, imperfectie en de gouden verbinding.

Het hartritueel kan je individueel of in een groep volgen. Vanuit het hoofd zak je langzaam in het hart. Je leert om vanuit het hart adem te halen en hierdoor de energie en de kwaliteiten van het hart te activeren voordat je het hart ritueel gaat uitvoeren. Het hartritueel werkt helend en hiervoor gebruiken we het kintsugi heart. Het is een hart van keramiek dat in een zorgvuldig proces gebroken wordt. Tijdens dit ritueel wordt je uitgenodigd stil te staan bij jouw hart. Je verzamelt de scherven van de gebeurtenis of iets wat dicht bij jou staat. Je staat jezelf toe om de pijn te mogen voelen (hoe groot of klein), deze te benoemen en te omarmen. Vervolgens herstel je het hart met goud. De gouden lijnen symboliseren jouw unieke levenservaring en weg gestopte pijn of verborgen littekens worden getransformeerd naar schoonheid wat gezien mag worden.

Het hartritueel helpt je:

  • Door stil te staan en te voelen en ervaren wat nog gezien of gevoeld mag worden
  • Om ruimte vrij te maken en door pijn, verdriet of rouw heen te voelen in plaats van er omheen
  • Bij het verwerken van een vervelende en of pijnlijke periode of gebeurtenis
  • Loslaten van negatieve gedachten en patronen.
  • De weg vrij te maken voor meer plezier en liefde in je leven.
  • Het voor eeuwig in je hart te sluiten
  • Met een opgelucht, open en opgeschoond hart verder te gaan

Het hartritueel is inclusief Kintsugi Hart (keramiek), gouden lijm en een mooi doosje om hem in te bewaren & hartmeditatie (mp4) die je ontvangt voor op je telefoon.

hartritueel