Prijzen (incl. BTW)

*Bij alle mindfulness trainingen is inbegrepen een intakegesprek, 8 weken training, een werkboek, audiobestanden en een oefendag in stilte inclusief lunch en een nagesprek.

Indien je je minstens 6 weken van tevoren aanmeldt voor een mindfulness training, ontvang je €45 vroegboekkorting.

Bij burn-out klachten vergoeden sommige zorgverzekeraars de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training vanuit de aanvullende verzekering. Enkele zorgverzekeraars vragen daarbij om een doorverwijzing van een (huis)arts, maar niet alle verzekeraars stellen die eis. Informeer daarom altijd bij uw eigen zorgverzekeraar of de training (deels) wordt vergoed en onder welke voorwaarden vergoeding mogelijk is.

Er zijn ook verschillende organisaties die een handig overzicht bieden van de voorwaarden en vergoedingen per verzekeraar: ZorgWijzer.nl en Zorgverzekering.info

Basisverzekering
Mindfulness valt onder de basis GGZ en wordt alleen vergoed door de basisverzekering indien het onderdeel is van een behandeling met betrekking tot recidiverende (terugkerende) depressie. Je hebt een verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist.

De zorg moet verleend worden door een gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog of psychiater. Voor volledige vergoeding kun je naar een gecontracteerde zorgverlener gaan. Het eigen risico is wel van toepassing.

Indien de zorgverlener geen MBCT aanbiedt, mag Gentle Heart Sense in opdracht en samenwerking van de zorgverlener de MBCT training uitvoeren. Bespreek dit met de zorgverzekeraar.

Aanvullende verzekering
Mogelijk kan mindfulness onder de rubriek biopsychosociale behandeling worden vergoed als een alternatieve arts of therapeut mindfulness inzet tijdens een individueel consult als behandelmethode. Voorwaarde is dat de therapeut aangesloten moet zijn bij een door de verzekeraar erkende beroepsvereniging. Het is verstandig om dit eerst te controleren bij je verzekeraar.

Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars ook recht op vergoeding van de kosten die een mindfulness-training met zich meebrengt, zoals de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT).

Er zijn verschillende organisaties die een handig overzicht bieden van de voorwaarden en vergoedingen per verzekeraar: ZorgWijzer.nl en Zorgverzekering.info

Individuele coaching & therapie

Een overzicht van zorgverzekeraars en de vergoedingsmogelijkheden * voor individuele therapiesessies vindt u hier.

Het overzicht van het vergoedingsbeleid van de zorgverzekeraar is met de grootst mogelijke zorg samengesteld door de NFG. De NFG en Gentle Heart Sense stellen zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden.